Składniki na 12 sztuk:
- pół opakowania czekolady mlecznej
- 4 łyżki kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 170 gram (3/4 szklanki) cukru może być brązowy
- 175 gram (1,5 szklanki) mąki
- 0,5 szklanki oleju
- 3 jajka
- cukier z prawdziwą wanilią/ cukier wanilinowy opakowanie
- 2 banany najlepiej bardzo dojrzałe z brązowymi plamkami
- garść malin
Wykonanie:
Do miski wbijamy jajka i roztrzepujemy je widelcem lub trzepaczką.Dodajemy banany pokrojone na plasterki , które dodatkowo rozgniatamy widelcem . W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę , którą dodajemy do masy jajeczno-bananowej. Na końcu wlewamy olej i garść malin i pierwsza miska zrobiona.
Do drugiej miski przesiewamy mąkę , kakao , proszek do pieczenia , wsypujemy cukier i cukier waniliowy.
Teraz do mokrych składników dosypujemy sypkie i mieszamy tylko do połączenia składników (jeśli ciasto byłoby bardzo gęste dodajemy sok wyciśnięty z pomarańczy). Jeśli macie blachę metalową to wyłóżcie ją papierowymi foremkami , przy silikonowych nie ma takiej potrzeby. Pieczemy 25 minut w temperaturze 170 stopni.
Do drugiej miski przesiewamy mąkę , kakao , proszek do pieczenia , wsypujemy cukier i cukier waniliowy.
Teraz do mokrych składników dosypujemy sypkie i mieszamy tylko do połączenia składników (jeśli ciasto byłoby bardzo gęste dodajemy sok wyciśnięty z pomarańczy). Jeśli macie blachę metalową to wyłóżcie ją papierowymi foremkami , przy silikonowych nie ma takiej potrzeby. Pieczemy 25 minut w temperaturze 170 stopni.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz